Herkes yurt dışına rahat rahat seyahat etmek, farklı kültürler farklı lezzetler farklı insanlar tanımak ister. Bunun için uçak bileti, otel rezervasyonu kolay iş. Artık birçok nokta için çok uygun uçak bileti ve konaklama imkanı var. en büyük ve tek sıkıntı ise vize…
Biz Türk vatandaşları aşırı prosedürleri hiçbir zaman sevmedik ve sevemeyeceğiz. Ve sırf vize prosedürleri yüzünden vizesiz ülkeleri gezmeyi tercih ettiğimiz bile oluyor. Ama artık VİZE ALMAK O KADAR DA GÖZÜNÜZDE BÜYÜMEYECEK.
Vize almak istediğinizde konsolosluklar, 2 konu hakkında ikna olmak istiyor.
– Ülkede kalacağınız süre boyunca bankada yeteri kadar paranız var mı?
Euro ve Dolar’ın Türk Lirasında karşı daha değerli olduğunu düşünürsek, tabiki bir miktar paranın hesabınızda bulunması gerekir. Örneğin 15 günlük yurt dışı seyahati için 5.000 TL çok basit bir rakamdır. Tabi vizeden önce bilet ve otelinizi ödemediyseniz daha kötü.
– Ülkede kaçak olarak yaşama eğiliminiz var mı?
Birçok kişinin hayalidir aslında yabancı pasaport sahibi olmak, vatandaşlık almak, serbest dolaşım hakkı kazanmak. Bunun için turistik vize alıp kaçak yollarla sığınma talep eden kişi olmayacağınızı ispatlamanız gerekir. Bunun da en kolay yolu, Türkiye’de bir şirkette çalışıyor olmanız, kurulu düzeninizin olması yeterlidir. Bir de üstünüze araç ruhsatı veya tapu varsa herşey çok daha kolay.
Bu 2 maddeyi çözüme ulaştırdığınızda vize almamanız için hiçbir sebep yok. Empati kurmak gerekirse aslında ülke konsoloslukları bunları yapmak zorunda. Neticede turistik gidiyorsunuz ekonomilerine katkı istiyorlar.
Çok zormuş demeyin şimdi kısaca Schengen vizesi için gerekli evrakları paylaşacağım. Web sitelerinde karşınıza çıkan sayfa sayfa evrak listelerini unutun.
Şirketinizden almanız gereken:
– Şirket evrakları (Vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküsü, sicil gazetesi)
– Son 3 aylık maaş bordrosu ve SGK hizmet dökümü
– Dilekçe
Sizin hazırlamanız gereken:
– Pasaport, 2 fotoğraf
– Son 3 aylık bakiyeli banka hesap cüzdanı ve e-devletten SGK hizmet dökümü
Bazı ülkeler birkaç ek evrak istese de genel anlamda ihtiyaç duyduğunuz evraklar bu kadar. Bunların haricinde üzerinize bulunan araç ruhsatı veya gayrimenkul varsa destekleyici belge olarak konulabilir. Bu belgeler uzun süreli vize almanızı da kolaylaştırır.
Vize işi sadece evraklar hazırlamakla bitmiyor tabi. Mutlaka vize konusunda deneyimli bir seyahat acentasından destek almanız gerekmekte. Uçak bilet rezervasyonu ve otel rezervasyonunun doğru şekilde yapılması, formun doğru ve eksiksiz doldurulması acentenin görevidir. Örneğin hesabınızda 5000 TL varken size geceliği 200 Euro olan bir otel rezervasyonu yapılırsa muhtemelen red alırsınız.
Vize konusundaki hassas çalışmalarımız ve tecrübelerimizle, 2016 yılında % 98 başarı oranıyla Efora Turizm olarak en başarılı vize acentesi olma vizyonumuz devam etmektedir.